Interview met: Sanne Schimmel, Senior Data Scientist 

Hey Sanne, zou je ons iets over jezelf willen vertellen? 

Portret van Sanne Schimmel

“Natuurlijk!! Ik ben 32 jaar oud en kom oorspronkelijk uit Den Haag. Onlangs ben ik begonnen als data scientist bij AnalitiQs. Vóór deze stap werkte ik bijna zes jaar bij Knab, nadat ik was afgestudeerd in Econometrie. Gedurende die tijd begon ik te merken dat mijn interesse meer uitging naar de mensgerichte aspecten van mijn werk. 
Dit leidde tot mijn zoektocht naar een brug tussen mijn data analyse vaardigheden en mijn passie voor menselijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk ontdekte ik de wereld van people analytics en HR, en dat voelde als de juiste keuze voor mijn carrière.” 

Het gaat niet alleen om cijfers, maar ook om de impact die je kunt hebben op het dagelijkse leven van mensen.

Dat klinkt als een boeiende verschuiving. Wat trok je specifiek aan in people analytics? 

“Wat me vooral aansprak in  people analytics was de combinatie van data en menselijk gedrag. Het idee om gegevens te benutten om processen te verbeteren en daadwerkelijk impact te hebben op het dagelijks leven van mensen, dat motiveert mij enorm. Het gebruik van data en analyse technieken op een thema en in een sector die mij persoonlijk aan het hart gaan, is wat ik het leukste vind aan mijn nieuwe rol! 

Je hebt een achtergrond in data science. Wat voor projecten heb je gedaan, kun je enkele voorbeelden geven? 

“Tijdens mijn carrière heb ik aan diverse projecten gewerkt, elk met hun eigen uitdagingen en leerervaringen. Eén opvallend project was toen ik vier maanden lang in Mumbai, India, verbleef als onderdeel van een traineeship. Daar werkte ik aan verschillende taken, waaronder het ontwikkelen van een voice bot, een soort geautomatiseerde telefonische klantenservice.   

Een ander project waar ik trots op ben, was het bouwen van voorspellende modellen voor klantengedrag en fraudedetectie. Dit project gaf me inzicht in de wereld van risicobeheer en financiële besluitvorming, waar data science een cruciale rol speelt. 

Mijn ervaring omvatte ook het werken aan marketinganalyses, fraude- en witwasmodellen, financiële vraagstukken en risicomanagement. Nu zet ik mijn vaardigheden in voor HR-analytics, wat een boeiende nieuwe dimensie toevoegt aan mijn diverse portfolio van projecten.” 

Hoe heb je de stap naar AnalitiQs gemaakt, gezien je achtergrond? 

“Het verhaal van mijn overstap naar AnalitiQs is eigenlijk best interessant. Ik wilde mijn analytische vaardigheden en interesse in mensen combineren, en vond mijn weg in people analytics en HR. 

Wat mij specifiek aantrok in people analytics was het gebruik van gegevens om processen te verbeteren en inzicht te krijgen in menselijk gedrag. Ik was op zoek naar een manier om waarde toe te voegen en een positieve impact te hebben op het dagelijks leven van mensen. Het was zeker een zoektocht om hier te komen, maar toen alles op zijn plek viel en ik de perfecte match voelde tussen mijn interesses en de data science-wereld, wist ik dat dit de juiste stap voor mij was.” 

Hoe verliep het proces van je beslissing om bij AnalitiQs te komen werken? 

“Hoewel mijn initiële studiegebieden meer gericht waren op exacte wetenschappen, kwam ik bij AnalitiQs terecht door een bericht op LinkedIn van Gido van Puijenbroek  (een van de managing partners van AnalitiQs).

En hoe voel je je nu je hier bent? 

“Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet. Het voelt als een perfecte match waar ik mijn data science-vaardigheden kan inzetten binnen een gebied dat me echt boeit. De ontvangst en ondersteuning van het AnalitiQs-team hebben me echt het gevoel gegeven dat ik hier thuishoor.” 

Dank je wel voor het delen van je inzichten over je reis naar people analytics en je rol bij AnalitiQs. We kijken ernaar uit om je bijdragen verder te zien groeien! 

“Bedankt, het was een plezier om mijn ervaring te delen. Ik kijk uit naar alle boeiende projecten die voor ons liggen.” 

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Zoek op deze website