Maximaliseer medewerkerstevredenheid. De innovatieve samenwerking van AnalitiQs en Circlelytics 

Een groep diverse en glimlachende medewerkers werkt samen in een moderne kantoorruimte, waar teamwork en positiviteit worden gestimuleerd.

De belangrijkste troef binnen organisaties? Dat zijn medewerkers! Zij zijn het visitekaartje van de organisatie, want zij hebben het contact met klanten. Zij zorgen dus ook voor goede klantervaringen en daarmee voor een hoge klanttevredenheid. Daarom streef je naar blije en betrokken medewerkers. Om te onderzoeken hoe het daarmee gesteld is en hoe je de medewerkerstevredenheid kunt verbeteren, doe je medewerkersonderzoek

AnalitiQs doet op verschillende manieren medewerkersonderzoek, waarmee je inzicht krijgt in het gedrag, de gedachtes en het gevoel van potentiële medewerkers, huidige medewerkers en oud-medewerkers. Dit noemen we ook wel Voice of the Employee. Onderzoekmethodes zijn bijvoorbeeld online surveys, focusgroepen of observaties. Voor nog betere inzichten is AnalitiQs een innovatieve samenwerking aangegaan met Circlelytics. 

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Circlelytics: van survey naar dialoog 

Uitkomsten van medewerkersonderzoeken geven veel inzicht, maar vaak ook aanleiding tot vervolgonderzoek en verdieping. Om die extra waarde optimaal te benutten zet AnalitiQs de mogelijkheden van Circlelytics in. Circlelytics gaat dus niet alleen uit van vragen en antwoorden, maar maakt gebruik van een online dialoog, waarmee je de kracht van collective intelligence inzet.  

Wat is collective intelligence? 

Binnen de methode van Circlelytics zijn goede en scherpe open vragen de eerste stap. De vorm is geen traditionele survey, maar heeft de kenmerken van een goed gesprek met een grotere groep mensen. Bij meer traditionele analyses volgt na een survey direct de uitkomst, terwijl er nu een proces volgt van inzien, reflecteren en verrijken van de inzichten. Zo bouw je gezamenlijk aan een succesvolle organisatie met de kennis, ervaring en ideeën van stakeholders zelf. Door deze synergie krijg je waardevollere uitkomsten, sterkere betrokkenheid en meer draagvlak. 

Gemakkelijker en sneller naar meer en waardevollere inzichten  

De sterke samenwerking tussen AnalitiQs en Circlelytics kan worden ingezet op veel verschillende onderzoeksgebieden. Denk bijvoorbeeld aan employee listening en employee engagement, medezeggenschap, diversiteit & inclusie, hybride werken, samenwerken en vertrouwen. Door meer en beter inzicht zijn de verbetertoepassingen waardevoller. Daardoor worden de uiteindelijke doelen – gelukkige medewerkers, blije klanten en een succesvolle organisatie – gemakkelijker behaald.  

Meer weten of direct aan de slag? 

Medewerkersonderzoek wordt steeds belangrijker. Meer over de verschillende onderzoeken lees je op de website van AnalitiQs. Heb je specifieke vragen of wil je gebruik maken van de allernieuwste technieken en inzichten op het gebied van medewerkersonderzoek? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!  

Benieuwd hoe je meer uit je HR data kan halen en betere conclusies kan trekken? Wij bieden diverse trainingen aan op het gebied van HR Analytics, bekijk het aanbod in onze HR Academy.

Dit artikel is geschreven door

Erik Juliaan van der Gaag

Zoek op deze website