Salarisbenchmark Digital Marketing

In 1993 komt de eerste grafische webbrowser uit, biedt XS4all als eerste Internet aan particulieren, en gaat de eerste ‘klikbare’ banner live. Hiermee is Digital Marketing geboren in Nederland!

25 jaar later is digital marketing de hoeksteen van iedere marketingstrategie en is de vraag naar digital marketing professionals groter dan ooit. Het vinden én behouden van goede digital marketeers is daarmee een belangrijke voorwaarde om de marketingstrategie succesvol uit te rollen.

Desondanks ontbreekt het digital marketing bureaus en afdelingen aan betrouwbare inzichten om de juiste mensen te werven en te binden. Hierbij is het gemis aan gevalideerde salarisinformatie een van de grootste struikelblokken.

AnalitiQs helpt digital marketing bureaus en afdelingen met het aanpakken van deze uitdaging middels de jaarlijkse Salarisbenchmark Digital Marketing gericht op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Nieuwsgierig?

Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Je kunt voor meer informatie ook de case Salarisbenchmark Digital Marketing 2017 bekijken.

Wil je deelnemen of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op!

"Dankzij de Salarisbenchmark Digital Marketing 2017 konden we ons salarishuis evalueren en medewerkers geruststellen dat ze een eerlijk salaris krijgen. Ik vind het mooi om te zien dat deze transparantie gewaardeerd wordt door mijn collega’s. Het rapport heeft veel inzicht gegeven in ons salarishuis, een waardevol eindresultaat waar ik erg blij mee ben!"

Sandra van HeeswijkHead of HR | Dept Agency

Wat is de meerwaarde?

Een salarisbenchmark ondersteunt bij het intern vergelijken en toetsen van de eigen salarissen, arbeidsvoorwaarden en beloningsbeleid. Op deze manier wordt er draagvlak gecreëerd voor (aanpassingen in) het beloningsbeleid onder management en medewerkers. Ook wordt de onderhandelingspositie richting (nieuwe) medewerkers versterkt. De personeelskosten blijven binnen budget en het wordt voor een bureau of afdeling makkelijker om talent te vinden én te binden.

Waarom deze benchmark?

Traditionele benchmarkbureaus richten zich op een breed pallet aan functies. Binnen dit pallet hebben traditionele functies vaak de overhand. Andere benchmarks zijn erg high-level. Te veel functies worden op een hoop geveegd waardoor de waarde van de informatie sterk vermindert.

De Salarisbenchmark Digital Marketing van AnalitiQs richt zich specifiek op digital marketing professionals. Hiermee is de diepgang van de benchmark beter en daarmee zijn de inzichten rijker. Voor het werven en binden van digital marketeers in een hyper competitieve arbeidsmarkt zijn deze rijke inzichten onmisbaar!

Welke inzichten ontvang ik?

Wil je precies weten welke inzichten je gaat ontvangen? Vul je contactgegevens in en vraag een voorbeeldrapport op. Ter illustratie hieronder alvast enkele referentiefuncties (lijst is niet uitputtend) en een voorbeeld van een grafiek. Referentiefuncties worden op verschillende niveaus opgenomen, bijvoorbeeld junior, medior, senior.

 • Accountmanager
 • SEO Consultant
 • Strategist
 • Webanalist
 • SEA Consultant
 • Social Consultant
 • CRO Consultant
 • PPC Consultant
 • DMP Consultant
 • Developer
 • Display Consultant
 • Content Marketeer
 • Designer
 • Projectmanager
 • Teammanager

Salarisbenchmark Digital Marketing 

Welke investering vragen wij van jou?

Als investering vraagt AnalitiQs iedere deelnemende organisaties maximaal 1.500 euro (excl. btw). Deelnemende organisaties kunnen hun investering terugverdienen door 1 of meerdere deelnemers aan te dragen. Afhankelijk van het aantal medewerkers in scope bij de aangebrachte organisaties loopt de investering terug. De maximale korting is 1.500 euro. Hiermee wordt deelname dus gratis!*

Aantal aangedragen medewerkers van andere organisaties Korting in euro Korting in %
Met ≥1-49 werknemers in scope 500 33
Met 50-100 werknemers in scope 1000 66
Met >100 werknemers in scope 1.500 100

* Korting wordt geactiveerd zodra aangebrachte organisatie voor deelname heeft getekend. Wanneer meerdere organisaties dezelfde deelnemers aanleveren wordt de korting éénmaal toegekend aan de partij die de eerste introductie heeft gemaakt. ZZP’ers en freelancers worden niet meegeteld. Organisaties die in 2017 hebben meegedaan aan de salarisbenchmark kunnen niet aangedragen worden voor de kortingsregeling.

Cases

Waar we trots op zijn