Welkom nieuwe collega’s!

By 18 april 2019Nieuws

Claudia Seppen | Manager Operations

“In de 16 jaar dat ik in het boekenvak (Waterstone’s Booksellers en Boom Uitgevers) heb gewerkt, heb ik veel geleerd en ben ik veel leuke en gepassioneerde mensen tegengekomen. Toch was het tijd om het nest te verlaten en mijn vleugels uit te slaan in een nieuwe branche.

Bij Boom Uitgevers ben ik geïnteresseerd geraakt in wat data allemaal kan ontsluiten en hoe je dat kunt inzetten om de klant nog beter te helpen. De enthousiast geschreven AnalitiQs vacature op LinkedIn trok meteen mijn aandacht. De rol van Manager Operations is me op het lijf geschreven!

Ik hoop mijn ervaring te kunnen inzetten om een goede basis te creëren waarop AnalitiQs verder kan doorgroeien. Daarnaast hoop ik veel te leren, groeien en lachen met mijn nieuwe collega’s.”

Alex Hellemons | HR-analytics Consultant

“Na enige tijd te hebben gewerkt in de recruitment heb ik de overstap gemaakt naar Capgemini Consulting. Als HR Consultant heb ik daar verschillende rollen bekleed (Business Analist, Projectmanager, Programmamanager) bij diverse klanten zoals Philips, Yara, HEMA, Arcadis Friesland Campina en ING. Tijdens deze periode heb ik mij gericht op HR (Cloud) systemen en IT architectuur, Performance Management en de laatste jaren HR-analytics. Dit beviel zo goed dat ik besloot om me alleen nog op HR-analytics te richten.

Binnen AnalitiQs zal ik als HR-Analytics Consultant organisaties helpen bij de ontwikkeling van datagedreven HR. Organisaties weten vaak wel wat ze willen en hoe ze daar willen komen, maar waarom (‘why’) ze dat precies willen is niet altijd duidelijk. Ik ga hen helpen door met Data & Analytics businessvragen te beantwoorden en een gedegen ‘why’ te creëren die positief bijdraagt aan de keuzes die de organisatie maakt.

AnalitiQs heeft een uitstekende staat van dienst binnen de wereld van HR-analytics. Toen de mogelijkheid zich voordeed om deel uit te mogen maken van dit team was de keuze snel gemaakt!”

Marjolijn Cornelissen | Stagiaire Text-Analytics

“Op dit moment zit ik in de laatste fase van de master Business Analytics aan de VU. Deze fase bestaat uit een fulltime stage met als belangrijkste doel om ervaring op te doen in de praktijk. Al snel kwam ik bij AnalitiQs terecht, een relatief kleine, maar gezellige organisatie. Door de omvang leer je snel iedereen kennen, zijn de lijnen kort en krijg je meteen veel verantwoordelijkheid. Hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak bij AnalitiQs, en leer ik veel.

Woorden, zinnen en stukken tekst zijn voor het menselijk brein vaak makkelijk te begrijpen, maar voor computers is dit ongestructureerde data, die niet herkend wordt als iets bruikbaars. In de onderzoeken van AnalitiQs zitten geregeld open vragen, die antwoorden in de vorm van tekst opleveren. Het handmatig verwerken van deze antwoorden kost erg veel tijd. Het doel van mijn opdracht is daarom de ontwikkeling van een algoritme, gebruikmakend van Machine Learning, waarmee antwoorden op open vragen met minimale inspanning van ‘de mens’ kunnen worden omgezet naar relevante inzichten. Een leuke uitdaging!”

Michael van den Hoek | Data Engineer

“Ik heb Arbeids- en Organisatiepsychologie gestudeerd aan de UvA en heb altijd affiniteit gehad met onderzoek, statistiek en IT. Ik heb onderzoek gedaan naar intelligentieverschillen en heb hierover ook meerdere wetenschappelijke artikelen gepubliceerd. Op deze manier heb ik veel kennis opgedaan over statistiek en onderzoek en ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om conclusies te onderbouwen met objectieve data.

Binnen AnalitiQs zal ik me als Data Engineer vooral bezighouden met het transformeren van data naar bruikbare handvatten voor organisaties. Organisaties kunnen deze handvatten dan gebruiken om trends te voorspellen, nieuwe inzichten te krijgen in hun organisatie en om toekomstige strategieën te staven met objectieve data.

Ik heb voor AnalitiQs gekozen omdat al mijn interesses samenkomen binnen deze organisatie: HR, data, onderzoek en innovatie. Tevens krijg ik de mogelijkheid om mijn kennis verder te vergroten en te groeien zodat ik me kan ontwikkelen binnen de onderwerpen die mij interesseren.”

Leave a Reply