Werken bij AnalitiQs?

Bij AnalitiQs werken? Dat wil je!

Bij AnalitiQs zijn we niet zomaar een consultancy bureau. Wat bij ons centraal staat, is een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Ja, we werken met data en doen onderzoek. Maar altijd met de focus op menselijk gedrag. Deze twee worden gecombineerd, hierdoor doe je super interessant werk. Daarbij vinden we jouw ontwikkeling erg belangrijk! We willen een lange termijn relatie met je opbouwen en samen werken aan je toekomst. Deze twee samen maakt dat je het beste van twee werelden hebt. Enerzijds kom je terecht in een fijn, jong en ondernemend team. Iedereen helpt elkaar en er is geen haantjescultuur. Anderzijds mag je onderzoek doen voor grote bedrijven en merken!

Relevant werk

Bij AnalitiQs zijn we gespecialiseerd in HR Analytics. Dit betekent dat we organisaties helpen met hun medewerker- en inrichtingsvraagstukken. Hierbij valt te denken aan vraagstukken als: 

 • Hoe kunnen we het welzijn van onze mensen vergroten? 
 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen betrokken en bevlogen aan het werk zijn? 
 • Hoe kunnen we zorgen dat mensen zich geïncludeerd voelen? 
 • Hoe kunnen we voorkomen dat goed presterende mensen de organisatie verlaten? 
 • Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen met verschillende achtergronden, zoals geslacht en etniciteit, gelijke kansen hebben om door het sollicitatieproces te komen en gelijk beloond worden voor gelijk werk?  

Als medewerker van AnalitiQs kun je dus jouw kennis van data & analytics inzetten om mensen een goede werkbeleving (employee experience) te geven en een maatschappij te creëren waarin mensen, ongeacht achtergrond, gelijk worden behandeld. Relevant werk met positieve impact dus! 

Ik heb een achtergrond in toegepaste wiskunde. Dat vond ik destijds al leuker dan theoretische wiskunde, omdat je daarmee echt wat toevoegt. Je doet berekeningen om toegevoegde waarde te hebben. En dat is dus ook zo bij mijn werk bij AnalitiQs! De projecten die ik doe, doe ik van begin tot eind. Je hebt contact met de klant, bespreekt wat ze willen, doet data analyses en presenteert de resultaten. Het is leuk om daarin ook aanbevelingen te doen en te zien dat er echt iets met je werk gedaan wordt! Dat zorgt voor een fijne afwisseling in werkzaamheden.  

RamonaSenior data scientist

Teamwork makes the dream work  

De oprichters, van AnalitiQs Irma & Gido, zijn van mening dat werk niet alleen uitdagend moet zijn, maar dat het ook heel belangrijk is om plezier te hebben in je werk. Toen ze met AnalitiQs startten hebben ze zich voorgenomen om een team te gaan bouwen dat als één functioneert en waar eenieder zijn bijdrage wordt gewaardeerd.  

Om dit te bereiken (werkplezier en 1 team) doen we een paar dingen anders bij AnalitiQs. Dit zit in grote en kleine dingen en is teveel om op te noemen. Ter illustratie een voorbeeld: 

Bij menig consultancy bureau heeft iedereen persoonlijke targets, soms heeft iedere partner zijn eigen winst- en verliesrekening en ligt er zodoende een flinke nadruk op sales. Bij AnalitiQs werken we met één set aan doelstellingen voor iedereen. Tijdens de 4 teamdagen worden alle medewerkers geïnformeerd over de voortgang op deze gezamenlijke doelstellingen. Waar nodig stellen we samen vast wat er eventueel extra benodigd is om de doelstellingen te halen. Als de doelstelling gehaald wordt, deelt iedereen mee in de winst. Want samen vormen we één team. Dus geen individuele targets. Net zo veel waardering voor de mensen die de delivery doen als voor de mensen die het werk binnenhalen. Waardoor we ellenbogen werk om individuele bonussen veilig te stellen voorkomen. 

Vanaf dag één voelde ik me welkom en gewaardeerd in het team, en al snel werden mijn collega’s ook mijn vrienden. Ook krijg ik elke dag de gelegenheid om nieuwe dingen te leren, onder begeleiding van collega’s met een schat aan ervaring. Verder is het een bedrijf met een fijne, sociale en informele cultuur, waar iedereen klaar staat om je te helpen en waar altijd ruimte is voor een borrel en gezelligheid! Er is heerlijke koffie, een douche voor de sportievelingen en een sjoelbak en beerpong voor de vrijdagmiddag. Ook hebben we een ruimte waar we elke dag samen lunchen en staat de koelkast altijd vol met bier en snacks! 

Koen junior kwantitatief onderzoeker

Samen ontwikkelen

Bij AnalitiQs geloven we in langetermijnrelaties. Met klanten én met medewerkers. Daar hoort dan ook een vaste aanstelling, hybride werken, een fijn, goed bereikbaar kantoor en uiteraard een marktconforme beloning bij. Wat er ook bij hoort is continue ontwikkelen. Mensen die bij AnalitiQs werken zijn nieuwsgierig en ontwikkelen zich graag breed. Nieuwe uitdagingen opzoeken houdt de geest scherp en het werk uitdagend. Daarbij zorgt het voor een goede inzetbaarheid. Jij blij, wij blij! 

Om deze constante ontwikkeling te stimuleren doen we een aantal dingen. AnalitiQs is actief  in medewerkersonderzoek, Business Intelligence Data Science, datagedreven transformaties en trainingen. Dat zorgt ervoor dat er veel mogelijkheden zijn om je in de breedte te ontwikkelen, op zowel technisch als functioneel gebied. Daarnaast is er natuurlijk ook nog het zusterbedrijf No Ties, voor diegenen die een uitstapje naar Marketing Analytics willen maken. Om iedere persoon te matchen met uitdagend werk wordt iedere week met het gehele team (klant)vraag en (medewerker)aanbod op elkaar afgestemd. 

Als translator werk ik met klanten aan het ontwikkelen van een HR Analytics strategie en roadmap. Hierin komen naast medewerkersonderzoek, rapportage en advanced analytics ook zaken aan bod die voorwaardelijk zijn voor HR Analytics succes. Denk aan zaken als privacy, technologie, leiderschap, en datamanagement. Ik help mijn klanten vervolgens om deze roadmap uit te voeren. Middels mijn kennis van IT, HR en Analytics in combinatie met mijn ervaring als programma manager probeer ik een soepele transitie naar een meer data gedreven manier van werken te faciliteren.

AlexHR Analytics translator

Training

Daarnaast heeft iedere medewerker bij AnalitiQs 10 ontwikkeldagen per jaar. Bij ervaren professionals worden deze dagen in overleg ingezet voor zaken als coaching (iedere medewerker heeft een coach), congressen, online learning (bv via datacamp) en training. Voor starters hebben we zelfs een heus HR Analytics Traineeship! 

Starters volgen een HR Analytics traineeship! 

Alle starters die bij AnalitiQs aan de slag gaan doorlopen in de eerste 2 jaar een HR Analytics traineeship. Het HR Analytics traineeship zorgt ervoor dat iedere starter zich snel ontwikkeld tot een breed inzetbare HR Analytics professional. Dit HR Analytics traineeship is een mix van eigen AnalitiQs trainingen en externe trainingen. In onderstaande tabel vind je een overzicht van de trainingen die alle starters volgen. Waar nodig is er uiteraard nog ruimte voor maatwerk. 

Ik ben pas net begonnen bij AnalitiQs en ik ben heel blij hoe de eerste weken zijn verlopen. Ik was al begonnen voordat ik was begonnen! Wie kan dat nou zeggen 😉. Voor mijn start heb ik namelijk al een 5 daagse cursus gevolgd in HR analytics, heel interessant. En na mijn start heb ik een buddy en een coach toegewezen gekregen. Dat was heel fijn. Ze hebben we me de eerste dagen veel geholpen en overal wegwijs gemaakt! En nu nog steeds staan ze paraat als ik vragen heb.

Nele Junior data scientist

Beste van twee werelden; compact team, grote merken en vraagstukken 

Het mooie aan het werken bij een corporate organisatie is, is dat je aan grote projecten mag werken en er grote hoeveelheden data beschikbaar zijn. AnalitiQs werkt voor deze organisaties en komt aan boord zodra het budget is geregeld en de vraagstelling scherp staat. Bovendien worden we veelal ingehuurd voor complex(er) werk dat de eigen organisatie niet uit kan voeren. Zodoende krijg je bij AnalitiQs het beste van 2 werelden. Enerzijds werk je bij een fijne, overzichtelijk club die functioneert als 1 team. Anderzijds werk je voor grote merken aan complexe uitdagingen. Het beste van twee werelden!

 

Wees welkom! 

Mensen bij AnalitiQs worden gebonden door twee grote liefdes. We houden van data. En we zijn gefascineerd door menselijk gedrag.  Zolang je deze liefdes deelt is iedereen van harte welkom, ongeacht afkomst, geloof, geaardheid of identiteit, etc. 

Ben je na het lezen enthousiast geworden? Schroom dan niet om te solliciteren. Dan kan per e-mail via recruitment@analitiqs.com. Een link naar je LinkedIn profiel of het bijvoegen van je cv is voldoende.  

Toen ik 5 jaar geleden als Officemanager/HR medewerker voor AnalitiQs koos, deed ik dat enerzijds omdat ik voelde dat ik voor een klein bedrijf (toen 6 medewerkers) echt nog iets kon betekenen. Het gevoel dat je ertoe doet. Anderzijds trok het tomeloze enthousiasme van de managing directors en collega’s me aan. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een meer volwassen bedrijf met zo’n 25 collega’s. We groeien nog steeds, zijn continue in verandering, geen dag is hetzelfde, maar het enthousiasme is nog steeds volop aanwezig! 

Claudia Officemanager

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure?

Zodra we je sollicitatie binnen hebben en we zien een match, dan maken we graag digitaal kennis met je! Daarna nodigen we je uit voor een gesprek en een casepresentatie. Ten slotte volgen dan nog de arbeidsvoorwaarden. Een pre-employement screening maakt deel uit van onze procedure.

Vervolgens maken we graag via Teams kennis met je. Daarna volgt een gesprek en casepresentatie bij ons op kantoor. Ten slotte bespreken we de arbeidsvoorwaarden. Een pre-employement screening maakt deel uit van onze procedure. 

Wat is de missie/visie van AnalitiQs?

AnalitiQs is met een paar simpele ideeën gestart. Benieuwd wat? Je leest het hier! 

Hoe is het bedrijf ontstaan?

Iedereen die ‘De alchemist’ van Paolo Coelho eens gelezen heeft, weet dat toeval niet bestaat. (En voor iedereen die het boek niet kent, leestip😉). Zo ook de ontmoeting tussen Irma & Gido. Irma begon in 2021 het bedrijf AnalitiQs nadat ze haar functie als Director Market, Business & Customer Intelligence bij TomTom stopzette. Gido woonde op dat moment in London en was werkzaam als zelfstandig HR Transformatie consultant. Per toeval bezochten ze beide de HR Tech beurs in de RAI in Amsterdam, raakte aan de praat en hadden een klik! Na deze energieke kennismaking besloten ze in 2014 samen te gaan werken aan een Global HR Dashboard project bij de Belgische verzekeraar Ageas. Toen Gido in 2014 besloot terug naar Nederland te komen en zowel Irma als Gido op zoek waren naar een partner om hun onderneming verder mee uit te bouwen, is besloten om de handen ineen te slaan. En met succes! Per 1 maart 2015 is zo, door het samenvoegen van Gido en Irma haar BV, het huidige AnalitiQs ontstaan. Tussen het moment van fuseren en vandaag is de AnalitiQs Group uitgegroeid tot een marktleider en autoriteit op het gebied van HR Analytics middels het label AnalitiQs. Het andere label van de AnalitiQs Group is No Ties. No Ties opereert in de wereld van Marketing Analytics en is een vooraanstaande speler in marktonderzoek. AnalitiQs Group bestaat inmiddels uit 25 mensen en vanuit het kantoor in Amsterdam worden vooraanstaande organisaties in binnen- en buitenland bediend. Zo zie je maar, toeval bestaat niet! 

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Beloning

 • Basis salaris is marktconform 
 • Daarnaast is er voor iedereen een winstdeling (afhankelijk van bedrijfsresultaat)
 • Deelname aan pensioenregeling, zonder eigen bijdrage

Vakantie 

 • 8% vakantiegeld 
 • 20 vakantiedagen 
 • Meer dagen mogelijk in overleg 

Reiskosten 

 • NS Business Card – al het woon-werk verkeer volledig vergoed 
 • Eigen vervoer –o.b.v. kilometervergoeding en declaratie 

Training & Ontwikkeling 

 • 10 ontwikkeldagen per jaar 
 • Voor starters: mogelijkheid tot het volgen van diverse trainingen, waaronder HR-Analytics, Power BI, Excel, Statistiek, Projectmanagement etc. 
 • Voor ervaren professionals wordt behoefte besproken en plan gemaakt. 
 • Abonnement bij Datacamp 

Begeleiding 

 • Buddy t.b.v. onboarding 
 • Coaching door senior collega

Faciliteiten 

 • Telefoon 
 • Laptop 

Overig 

 • Onbeperkt lekkere koffie, thee en koekjes etc 😜
 • Regelmatig teamevents
 • Flexibel werken (2 dagen op kantoor)

Expertises

 • Data visualisatie: PowerBI (bekijk ter inspiratie het demo HR Dashboard), Tableau, MicroStrategy, Qlik, Spotfire, Excel 
 • Data science / analyse: R, Python, SPSS, Microsoft Azure (datafactory, datalake, databricks) 
 • Medewerkersonderzoek: De door zusterbedrijf No Ties ontwikkelde onderzoeksoftware “V”, SurveyMonkey/Momentive.

Welke rollen zijn er?

Bij AnalitiQs onderscheiden we zes rollen: HR Analytics translator/consultant, marktonderzoeker, data scientist, data engineer, BI developer en software/system engineer. Binnen deze HR Analytics rollen onderscheiden we bepaalde niveaus die samenhangen met ervaring, startend met junior en oplopend tot principal. 

Verder is het mogelijk om binnen iedere rol nadere focus aan te brengen. Zo is het mogelijk om je te ontwikkelen tot super expert en/of trainer, maar ook om een meer functionele inslag te kiezen zoals project manager en/of management. 

Interesse? Maak een afspraak!

Irma Doze

Irma Doze

Zoek op deze website