Interview Kevin O’Driscoll – Data Scientist

Kevin, leuk je te ontmoeten! Vertel eens iets over jezelf? 

Eind augustus ben ik begonnen bij AnalitiQs, na een grote carrière switch. Nadat ik mijn Master Wiskunde had behaald, heb ik een paar jaar lesgegeven op een middelbare school. Toen kreeg ik een interessante baan aangeboden in Dubai, dus ben ik daar naartoe verhuisd voor 2 jaar. Ik hielp bij het opzetten van een Engels lesprogramma voor wiskunde voor het openbare schoolsysteem. Deze baan heeft mijn interesse in data gewekt.

Ik kreeg toegang tot een veel grotere dataset en we moesten inzichten vinden in beoordelingsgegevens. Dus ik ging daar een beetje mee spelen en werd er erg enthousiast over. Ik werkte in Excel, maar vond dat beperkend, dus leerde ik mezelf coderen. Ik pakte Python op, omdat dat een goede manier is om te beginnen. Mijn wiskundige achtergrond hielp me omdat ik de logica en de deductie ervan begrijp. Het is als het schrijven van wiskundige bewijzen, je moet precies zijn. 

Dus ik ben nieuwsgierig hoe je dan in Nederland terecht bent gekomen?

Ja, dat is eigenlijk het rare deel van het verhaal. Mijn familie komt uit Ierland en ik wilde altijd al in Europa wonen. Mijn idee was om daar te gaan studeren na mijn ervaring in Dubai, maar toen kreeg ik een baan op een Noors zeilschip. 

Wow dat is interessant, wat deed je daar?

Het is een privéschool waar middelbare scholieren voor 1 of 2 jaar aan boord gaan om te leren zeilen en de wereld te zien, zonder hun studie te hoeven onderbreken. Ik gaf ze dus les, tussen het hijsen van de zeilen en het schoonmaken van de dekken en toiletten door. We reisden van Europa naar Afrika en staken daarna de Atlantische Oceaan over om de Caribische eilanden te bezeilen. Maar toen kwam corona en moesten we in quarantaine in Bermuda.

Er zijn ergere plaatsen om in quarantaine te gaan 😉 Wat gebeurde er toen?

Ik vloog naar Texas, waar mijn vriendin toen verbleef. Ik ging op zoek naar banen en Data Science masters programma’s in Nederland.

Maar waarom Nederland? Zulke programma’s zijn er in heel Europa.

Ik zocht naar specifieke technische programma’s in het Engels. Duitsland en Zweden waren ook een mogelijkheid, maar ik kreeg een baan bij de American School of The Hague, dus koos ik voor Nederland. Daar heb ik een jaar lesgegeven en daarna heb ik fulltime Data Science gestudeerd in Utrecht.

Hoe bevalt het je hier?

Nou, ik heb nu een baan dus ik ben blij! En ik woon op een hele leuke plek in Leiden. Mijn vriendin Addy is ook vanuit Amerika hierheen verhuisd en heeft hier ook een baan gevonden. 

En hoe ben je in contact gekomen met AnalitiQs?

Ik zocht op LinkedIn en vond AnalitiQs en besloot te solliciteren. Ik had hele leuke gesprekken met Gido en Irma. Ze leken mijn andere achtergrond echt leuk te vinden. Ik hou van de manier waarop het werk bij AnalitiQs is georganiseerd, projectmatig. En ik vind het erg leuk dat ik kan leren van mensen in verschillende functies en kan deelnemen aan het hele proces.  

Wat zijn je ambities? 

Ik wil graag een senior Data Scientist worden. In het onderwijs was ik heel ervaren en voelde ik me heel comfortabel in wat ik deed, nu begin ik weer van voren af aan. Hopelijk groei ik in deze carrière. Het hele plaatje zien en verhalen kunnen vertellen met data en alle technische aspecten begrijpen. Daar word ik echt enthousiast van, daarom ben ik overgestapt. 

En tot slot, wat doe je graag buiten het werk?

Ik sport graag, ik hou van lezen en kijk graag voetbal. Ik wil nu ook een sport of club zoeken waar ik lid van kan worden, want dat kon eerder niet vanwege corona. Ook vind ik het leuk om naar het hondenpark te gaan met mijn Roemeense reddingshond. Een hond hebben maakt het makkelijk om te socialiseren 😊

Spreek je trouwens Nederlands?

Ik versta ‘een beetje’. Ik kan oppikken waar mensen het over hebben. Toen ik erachter kwam dat ik op de Amerikaanse school ging werken, besloot ik lessen te nemen in Amerika. Ik moet nu opnieuw beginnen waar ik gebleven was. Ik dacht dat mijn uitspraak goed was, totdat ik in de supermarkt werd uitgelachen door caissières. Dus ik blijf eraan werken!

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Zoek op deze website