HR Transformatie

Advies en begeleiding voor een versnelde transitie naar datagedreven HR.

HR Analytics een topprioriteit

Voor veel HR directeuren is het ontwikkelen van HR Analytics, of een datagedreven aanpak van HR, een topprioriteit. Een ander ding dat veel HR Directeuren gemeen hebben is dat hun HR functie nog niet volwassen is op het gebied van HR Analytics.

  • Sommige organisaties zijn nog niet gestart met HR Analytics en vragen zich af wat de beste aanpak is.
  • Andere organisaties hebben enige investeringen gemaakt, maar blijven hangen in rapportages en vragen zich af hoe ze écht toegevoegde waarde uit data kunnen halen.

Voor al deze HR directeuren is er HR Analytics & Transformatie van AnalitiQs.

HR Analytics is een manier van werken

De meeste organisaties die aan de slag gaan met HR Analytics nemen één of meer Data Scientists aan en/of denken er met de aankoop van een voorgeconfigureerde HR Analytics applicatie te komen. Veelal eindigt deze route in een deceptie. HR Analytics is namelijk geen ‘trucje’ dat geïmplementeerd kan worden.

HR Analytics is een manier van werken. Het bereiken van die manier van werken vereist een transitie waarin de gehele HR functie meegenomen wordt. Een transitie van een model waarin opinies en emoties de norm zijn, naar een model waarin feiten op basis van data leidend zijn.

Om deze transitie succesvol te maken is het zaak om op tien borden tegelijk te schaken, zie afbeelding hieronder. Uiteenlopend van ‘Controls’, zoals privacy en security; tot ‘Governance’, zoals de nieuwe rollen die benodigd zijn, waar deze gepositioneerd worden en hoe deze interacteren met de rest van de organisatie; en ‘Transformaties’ zoals het formuleren van de juiste vragen en het lezen van gevisualiseerde data.

Capability building-HR-Analytics

Meer informatie? Neem contact met ons op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke HR Transformatie diensten biedt AnalitiQs?

AnalitiQs helpt organisaties om versneld de transitie te maken naar datagedreven HR. Dit doen we op drie manieren:

Klik op een van de knoppen om er meer over te lezen.

HR Analytics Strategie

Een geslaagde transitie begint met een goed beeld van de huidige en gewenste situatie,
alsmede een routekaart om van A naar B te komen.

Capability Building roadmap

Tijdens een HR Analytics Strategie traject wordt de HR Analytics ‘stip op de horizon’ geformuleerd. Vervolgens wordt op alle 10 de HR Analytics gebieden (zie hierboven) de huidige en benodigde situatie in kaart gebracht. Daarop wordt een plateauplanning, ofwel roadmap, opgesteld. Tot slot wordt de eerste etappe van de plateauplanning in detail uitgewerkt. In parallel worden ook de relevante business vragen opgehaald en beoordeeld op haalbaarheid.

HR Analytics Strategie Roadmap

Om een HR Analytics Strategie op te stellen maakt Analytics o.a. gebruik van deskresearch, een survey, diepte interviews en workshops. Een HR Analytics Strategie traject neemt veelal 6 tot 10 weken in beslag en wordt uitgevoerd door één van de Managing Partners van AnalitiQs.

HR Analytics Product Owner

Zodra de HR Analytics strategie en de plateauplanning zijn geformuleerd begint de echte transitie. Soms kiezen klanten ervoor om de transitie zelf aan te sturen. In andere gevallen neemt AnalitiQs die rol op zich.

De HR Analytics Product Owners van AnalitiQs onderscheiden zich doordat ze een schat aan HR Analytics ervaring meebrengen. Hiermee behoeden ze opdrachtgevers voor veelgemaakte valkuilen en nemen ze praktijkvoorbeelden van buiten mee. Al met al versnellen en vergemakkelijken ze een transitie naar datagedreven HR!

HR Analytics Outsourcing

Uit de analyse die ten grondslag ligt aan de HR Analytics Strategie blijkt soms dat de benodigde HR Analytics rollen/vaardigheden niet intern aanwezig zijn. Op zo’n moment ontstaat de vraag: zelf doen of uitbesteden?

  • Organisaties die de keuze maken om zelf een HR Analytics team op te bouwen, maar wel gelijk willen starten, huren tijdelijk één of meerdere HR Analytics professionals in bij AnalitiQs.
  • Organisaties die de keuze maken om het HR Analytics werk uit te besteden kunnen ook bij AnalitiQs terecht. In dergelijke gevallen levert AnalitiQs complete HR Analytics teams. HR Analytics Outsourcing zorgt voor een enorme versnelling tegen een minimale inspanning én houdt de kosten flexibel.

Ik heb nauw samengewerkt met AnalitiQs op het gebied van HR Analytics Transformatie. Bij het interim leiden van de HR Analytics functie hebben ze uitstekend werk geleverd. Ze zijn technisch en financieel onderlegd, en daarnaast een fantastische sparringpartner voor mensen op alle niveaus. Ze lopen voorop, pakken uitdagingen aan en doen dit op een prettige manier, resulterend in meegaande stakeholders. Ik kan AnalitiQs ten zeerste aanbevelen aan elke organisatie en zou ze op elk moment weer inhuren.

CHRO & Bestuurslid
Financiële Dienstverlener

Gerelateerde content

Capability-Building

AnalitiQs helpt met de slag van opinie- naar datagedreven HR

Met behulp van AnalitiQs heeft deze klant de slag van opinie- naar datagedreven HR weten…

Read more
case - spil games

Level up: Spil Games maakt de slag naar datagedreven bedrijfsvoering

Samen met AnalitiQs maakt Spil Games de slag naar data gedreven bedrijfsvoering.

Read more

Gedetailleerd Dienstenoverzicht

HR Analyses

Talent review
Beloning
Engagement
Inhuur
Kosten
Learning & Development
Management Development

Medewerkersegmentatie
Organisational Netwerk
Performance
HR Process Mining
Productiviteit
Recruitment

Reorganisatie/Herstructurering
Succession Management

Medewerkersonderzoeken

Arbeidsmarkt
Arbeidsmarktpanel
Arbeidsvoorwaarden Optimalisatie
Diversiteit
Gezondheid
Leiderschap
Medewerker Community/Panel
Persoonlijke Ontwikkeling
Retentie
Rolduidelijkheid

Sentiment
Strategic Alignment
Team Feedback
Thuiswerken
Vitaliteit
Werkbeleving
Werkdruk
Werkgeluk
Werksfeer
Werkstress

HR Transformatie

HR Analytics Strategie
HR Analytics Product Owner
HR Analytics Outsourcing
HR Academy

HR Dashboards

Interesse? Maak een afspraak!

Gido van Puijenbroek

Zoek op deze website