HR Academy

Breng HR Analytics naar een hoger niveau met onze HR trainingen en workshops.

Online cursus - HR Analytics en HR Metrics

De HR Academy van AnalitiQs biedt voor alle verschillende HR rollen open inschrijvingen, inhouse trainingen en workshops om HR Analytics vaardigheden naar een hoger niveau te tillen.

De HR Academy van AnalitiQs is uniek omdat de trainers naast hun rol als docent ook in de praktijk werken als HR Analytics professional. Ze zijn uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, kennen de weerbarstigheden van de dagelijkse praktijk én brengen de stof tot leven met inspirerende HR praktijkvoorbeelden.

Met een gemiddelde klantbeoordeling van 8.9 zijn de HR Analytics trainingen en workshops van AnalitiQs de beste in de markt!

Een greep uit onze trainingen

Strategische Personeelsplanning

Aan de slag met Strategische Personeelsplanning

2-daagse Masterclass | Klassikaal of in-company

Read more
Basis Statistiek

Basis statistiek voor
HR-Analytics

3-daagse training | Klassikaal of in-company

Read more
Verzuimanalyse

Aan de slag met verzuimdata

2-daagse Masterclass | in-company

Read more
Bekijk al onze trainingen!

De datarevolutie heeft een enorme impact op het HR vak. Van HR-professionals wordt verwacht dat ze datagedreven werken. De impact van datagedreven werken verschilt van HR rol tot HR rol.

 • Voor een HR-Business Partner ligt de nadruk op het formuleren van de HR analysevragen, het interpreteren van HR dashboards en het omzetten van informatie naar actie.
 • De HR Analytics Translator heeft kennis van zowel HR, data, analyses en rapportages nodig om de brug te slaan tussen HR en de analisten. Daarnaast ook van het managen van een verandertraject, van de eerste scan, via een roadmap tot het managen van de verandering zelf.
 • Een HR-analist zal ook daadwerkelijk met data aan de slag gaan. Denk aan het koppelen van bestanden, het structureren en visualiseren van data en zelfs statistische analyse.

HR Analytics Trainingen

De HR Academy van AnalitiQs biedt voor alle verschillende HR rollen open inschrijvingen, inhouse trainingen en workshops om HR Analytics naar een hoger niveau te tillen.

Wat levert een HR training van AnalitiQs op?

Met een HR Analytics training van AnalitiQs ondersteun je jouw klanten beter doordat je hen van datagedreven advies en input kan voorzien. Ook verbeter je jouw duurzame inzetbaarheid doordat je aantoonbaar hebt geïnvesteerd in de competentie datagedreven werken.

Daarnaast realiseert iedere HR Analytics training specifieke resultaten omdat de trainingen zijn toegesneden op specifieke HR rollen. Klik voor de specifieke opbrengsten van een training op de trainingen van jouw interesse in het overzicht.

Hoe schrijf ik me in voor een HR training?

Heb je interesse in een open inschrijving training van de HR Academy van AnalitiQs klik dan op één van de trainingen in het overzicht.

Wil je graag samen met een collega een training volgen? Alle AnalitiQs HR Academy cursisten die een collega meenemen bieden wij korting aan. Oftewel: we verhogen het rendement van je opleidingsbudget. Een meevaller die we graag iedereen gunnen!

 • Neem je één collega (+1) mee? Dan ontvangen jullie beide 5% korting.
 • Neem je twee of drie collega’s (+2 of +3) mee? Dan ontvangt iedereen 10% korting.
 • Bij een inschrijving van in totaal vijf of meer deelnemers (+4 of meer) ontvangt iedereen 15% korting.

Welke HR trainingen biedt AnalitiQs?

Benieuwd geworden naar de HR trainingen van AnalitiQs? Klik op één van onze HR Analytics trainingen in het overzicht.

Hoe schrijf ik me in voor een inhouse traject?

Wil je de mogelijkheden voor een inhouse traject via de HR Academy van AnalitiQs bespreken, neem dan contact met ons op.

HR Analytics Workshop

Zit jouw organisatie met vragen over HR Analytics? Heeft jouw organisatie behoefte aan inspiratie op het gebied van HR Analytics? Dan is een HR Analytics workshop iets voor jou!

Wat levert een HR Analytics workshop op?

In een HR Analytics workshop worden de vragen over HR Analytics die in de organisatie spelen beantwoord en voorzien we organisaties van een flinke portie HR Analytics inspiratie.

Na een workshop is de grond rijp om als team serieuze HR Analytics stappen te zetten.

Dus heb je een teamdag, een heisessie of MT meeting en behoefte aan inspiratie of behoefte aan antwoorden op vragen over HR Analytics, dan is een HR Analytics workshop de werkvorm om aan de slag te gaan!

Wat voor vragen worden in een HR Analytics workshop behandeld?

Geen enkele HR Analytics vraag is te gek. Om enige richting te geven vind je hieronder een lijstje met vragen die in het verleden behandeld zijn.

 • Wat is HR Analytics?
 • Wat zijn voorbeelden van HR Analytics?
 • Wat is de waarde van HR Analytics?
 • Hoe worden we datagedreven als HR functie?
 • Waar moeten we starten met HR Analytics?
 • Hoe komen we van rapporteren naar analyseren?
 • Waar moeten we het HR Analytics team ophangen in de organisatie?
 • Welke HR Analytics rollen bestaan er zoal, wat doen deze rollen en hoe werken ze samen?

Ik wil een HR Analytics workshop

Denk je dat een HR Analytics workshop interessant is, neem dan contact met ons op. Tijdens een intake bespreken we jouw vragen en doelen. Vervolgens schatten we in hoeveel tijd we nodig hebben om een workshop te ontwikkelen en te verzorgen.

Zodra helder is dat we samen aan de slag gaan maakt AnalitiQs een eerste opzet van de workshop. Deze wordt met enkele sleutelfiguren besproken. Op basis daarvan volgt een finale versie van de workshop. Vervolgens wordt de workshop gefaciliteerd door een ervaren HR Analytics professional van AnalitiQs. Na de workshop deelt AnalitiQs een compact workshop verslag met daarin acties, besluiten en aanbevelingen.

Bekijk al onze trainingen!

Interesse? Maak een afspraak!

Irma Doze

Irma Doze

Zoek op deze website