Over ons

Visie

AnalitiQs is gestart vanuit drie simpele overtuigingen;

 • Datagedreven besluiten leiden tot een betere performance. Vandaar: AnalitiQs; turning data into profit.
 • Om snel tot de essentie te komen en verkeerde interpretatie van data te voorkomen is contextuele kennis cruciaal. Vandaar een focus op HR vraagstukken.
 • Medewerkersonderzoek, HR Dashboarding en HR Analyses zijn geen losse vakgebieden. Ze hebben sterke afhankelijkheden met elkaar en door ze te combineren worden organisaties écht datagedreven. Vandaar een integraal dienstenaanbod.

Missie

Het is de missie van AnalitiQs om zoveel mogelijk organisaties de kracht van data te laten ervaren.

Historie

In 2012 ruilde Irma Doze haar functie als Director Market, Business & Customer Intelligence director in voor een bestaan als ondernemer. Ze startte het bedrijf AnalitiQs.

In 2012 verliet Gido van Puijenbroek Kirkman Company en vestigde hij zich in Londen als zelfstandig HR Transformatie consultant.

In 2013 kruisten de paden van Irma en Gido zich tijdens een HR Tech beurs in de RAI in Amsterdam. Na een energieke kennismaking besloten ze in 2014 samen te gaan werken aan een Global HR Dashboard project bij de Belgische verzekeraar Ageas.

Toen eind 2014 duidelijk werd dat Gido terug naar Nederland zou verhuizen en zowel Irma als Gido op zoek waren naar een partner om hun onderneming verder mee uit te bouwen, is besloten om de handen ineen te slaan.

Per 1 maart 2015 is zo, door het samenvoegen van Gido en Irma haar BV, het huidige AnalitiQs ontstaan.

Tussen het moment van fuseren en vandaag is AnalitiQs uitgegroeid tot een marktleider en autoriteit op het gebied van HR Analytics. De organisatie bestaat uit 25 HR Analytics professionals en er worden organisaties in binnen- en buitenland bediend.

Sinds 1 november is AnalitiQs onderdeel van Highberg Group. Het doel is om de leidende positie in HR Analytics verder uit te bouwen in Europa.

Team

Het AnalitiQs team is divers te noemen. Het bestaat uit mensen met verschillende studie achtergronden (Bedrijfskunde tot Artificial Intelligence), verschillende opleidingsniveaus (van geen afgeronde beroepsopleiding tot WO) verschillende generaties (X tot Z), heeft een gezonde man-vrouw balans (60%-40%) en ga zo maar door. Hetgeen deze mensen verbindt zijn echter twee zaken. Ten eerste een liefde voor data. En ten tweede een diepe interesse in menselijk gedrag.

Partners

AnalitiQs werkt actief samen met verschillende organisaties om onze klanten zoveel mogelijk bij te kunnen staan in hun behoeftes. Hieronder een overzicht van het AnalitiQs partner netwerk.

 • No Ties (zusterbedrijf)
  Waar AnalitiQs zich op HR Analytics richt, daar richt No Ties zich op Marketing Analytics. AnalitiQs maakt gebruik van de kwantitatieve onderzoeksoftware van No Ties en van de No Ties panels (inVotes en Peil.nl). Via de panels kan AnalitiQs arbeidsmarktonderzoek uitvoeren, bijvoorbeeld de jaarlijkse Benchmarks eNPS en inclusiviteit.
 • Highberg (moederbedrijf)
  AnalitiQs is onderdeel van Highberg, een groep ondernemende adviesbureaus met de beste ervaring in organisatorische en digitale transformatie. Hieronder vallen ook de onderstaande bedrijven:
  Blinklane Consulting
  Blinklane is een adviesbureau gespecialiseerd in organisatorische transformatie en helpt bedrijven wendbaar en innovatiever te worden.
  Verdonck Klooster & Associates (VKA)
  VKA ondersteunt bedrijven bij complexe ICT projecten en laat zien dat digitalisering bij uitstek een middel is om uitdagingen op te lossen.
  House of Performance
  House of Performance begeleidt impactvolle organisatietransformaties. Ze helpen maatschappelijke organisaties om prestaties te verhogen, processen te optimaliseren, beter samen te werken of leiderschap te ontwikkelen. Met één verschil, ze doen het niet om.
  Gladwell Academy
  Gladwell Academy is een opleidingsinstituut dat individuele teams en leiders coacht om effectieve transformatie mogelijk te maken.
  Schickler
  Adviesbureau voor de media-industrie in Duitsland. Schickler ontwikkeld strategieën, organisaties en technologie voor uitgevers en beheert het grootste data-intelligentienetwerk voor kranten in Europa.
  Agilitymasters.com
  AgilityMasters.com ondersteunt bedrijven en organisaties op projectmatige basis in hun transitie naar Agile werken. Zowel in het implementeren, ontwikkelen als verbeteren daarvan worden Agile (team)coaches en Scrum Masters ingezet.
 • Human Capital Group
  HuCaG is gespecialiseerd in functiewaardering, compensation en benefits, outplacement, interim HR en reorganiseren. Waar HuCaG datagedreven inzichten nodig heeft en de technieken om deze te verkrijgen de beschrijvende statistiek overschrijden haakt AnalitiQs aan. Waar AnalitiQs haar klanten op één van bovengenoemde onderwerpen wil ondersteunen met beleidsadvies, n.a.v. de uit de data opgehaalde inzichten, haakt HuCaG aan.
 • Mindcampus
  AnalitiQs werkt ieder jaar mee aan de organisatie van het Nationaal HR Analytics Congres. Tevens worden de HR Analytics trainingen van HR Academy verzorgd door AnalitiQs. Ten slotte publiceert AnalitiQs regelmatig in HR Praktijk en HR Strategie, twee titels van Mindcampus.
 • Frisse Blikken – Game Studio
  Tijdens een aantal van de HR Analytics trainingen van AnalitiQs wordt de serious game analysis paralysis ingezet.
 • True Research
  Voor kwalitatief medewerkers- en arbeidsmarktonderzoek werkt AnalitiQs samen met True Research / Erik Kraak.
 • Women Inc
  Diversiteit en Inclusiviteit zijn twee zeer relevante en actuele thema’s. Waar AnalitiQs organisaties helpt om met data inzicht te krijgen in de Diversteit en Inclusie uitdagingen en kansen, helpt Women Inc deze organisaties om de inzichten om te zetten naar acties. Onderwerpen waar AnalitiQs en Women Inc elkaar gevonden hebben zijn o.a. gelijk loon gelijk werk (equal pay), inclusiviteitsonderzoek en interne mobiliteit analyse.
 • Akoya Consulting
  Voor grotere en/of internationale Strategische Personeelsplanning trajecten werkt AnalitiQs samen met Akoya Consulting. Akoya is een strategie consultancy toegewijd aan HR vraagstukken. Thema’s waarop Akoya actief is zijn workforce transformation, data, innovation en adaptation. Tevens werkt AnalitiQs met de Strategische Personeelsplanning software van Akoya Consulting, Albert.
 • HR Tech Review
  AnalitiQs is als HR Analytics expert verbonden aan HR Tech Review.
 • Online Marketing Bureau Stramark
  Voor de online marketing werkt AnalitiQs samen met Stramark B.V.

Interesse om te partneren?

Technologie

AnalitiQs is technologie agnostisch. Met andere woorden wij kijken naar de context van onze klanten en bepalen in samenspraak met de klant welke technologie / talen het beste gebruikt kunnen worden.

Hierbij kijken we naar zaken als ontwikkel- en licentiekosten, functionaliteit en toekomstbestendigheid. Met de volgende technologie / talen hebben we ruime ervaring:

 • Data visualisatie
  • PowerBI (bekijk ter inspiratie het demo HR Dashboard)
  • Tableau
  • MicroStrategy
  • Qlik
  • Spotfire
  • Excel
 • Data science / analyse
  • R
  • Python
  • SPSS
 • Data platform
  • Microsoft Azure (datafactory, datalake, databricks)
 • Medewerkersonderzoek
  • De door zusterbedrijf No Ties ontwikkelde onderzoeksoftware “V”
  • Cultureamp
  • Effectory
  • SurveyMonkey/Momentive

Certificeringen en gedragscodes

Kwaliteit leveren vinden wij bij AnalitiQs belangrijk. Reden voor ons om onze werkwijze te laten certificeren. Voor onze werkzaamheden hanteren wij strikte kwaliteitseisen. AnalitiQs is gecertificeerd volgens verschillende certificeringen en gedragscodes.

Ga naar gedragcodes en certificeringen

Vacatures

Doordat AnalitiQs continu een hoge kwaliteit van dienstverlening levert en de Data & Analytics markt ‘hot’ is, groeit de organisatie. Heb jij interesse om bij een organisatie te werken die toonaangevend is in HR Analytics? Bekijk dan onze vacatures!


Vacatures

Ons team

Gido van Puijenbroek

Irma Doze

Irma Doze

Alex Hellemons

Claudia Ceton

Claudia Ceton

Michael van den Hoek

Michael van den Hoek

Ramona Boes

Marjolijn Cornelissen

Marjolijn Cornelissen

Wino de Vries

Wino de Vries

John Martens

John Martens

Jan Tuijp

Jan Tuijp

Koen Stuyven

Billy Griep

Billy Griep

Nele Wensauer

ninande vermeer

Ninande Vermeer

Sterre Visser

Ronald Lenselink

rashel-mol-marktonderzoeker

Rashel Mol

Erik Juliaan van der Gaag

Henrieke van Bommel

Kevin O’Driscoll

Stan van Loon

Joyce van Groningen-Plakké

Niek Klaver

Thomas Ardern-Mulhern

Tim Bleeker

Interesse? Maak een afspraak!

Gido van Puijenbroek

Zoek op deze website