Interview Erik Juliaan van der Gaag – Senior Analytics Translator

Erik Juliaan, vertel! Wie ben je? 

Ik ben Erik Juliaan, 35 jaar oud en ik woon samen met mijn man Wouter in ’t Loo Oldebroek. Ik ben opgegroeid in Delft en ik heb in Den Haag HR gestudeerd. Wouter heb ik ook leren kennen in Den Haag en na aantal jaar in het centrum te hebben gewoond zijn we verhuist naar Gelderland. ’t Loo Oldebroek ligt aan de rand van de Veluwe.  

Dat klinkt als een hele stap. Hoe kom je daar terecht? 

Op Funda gezocht naar huizen op de Veluwe haha! 

Ja, want je wilde graag meer in de natuur wonen? 

Ja, we wilden graag meer landelijk gaan wonen. Vlakbij bossen, ruimte en frisse lucht. En dat hebben we daar gevonden dus dat is echt heerlijk. Iets voor de coronacrisis ontstond het idee, en aan het einde van de zomer in 2020 zijn we verhuisd. We konden toen ook veel thuiswerken maar toch is de reistijd nu ook goed te doen. 

Het is natuurlijk wel een stukje rijden naar Amsterdam ja! Hoe doe je dat nu? 

Ja, het is zeker fijn dat ik ook thuis kan werken bij AnalitiQs. De eerste paar weken ben ik wel op kantoor natuurlijk, dan wil je iedereen persoonlijk leren kennen. Maar op de langere termijn zal dat vaker voorkomen! 

Je gaf al aan dat je een studie hebt gedaan in HR. Waar is je interesse in HR ontstaan? 

Ik heb eigenlijk een hele reis gemaakt bij allerlei bedrijven en rollen. Bij TUI hield ik me bezig met een HR-systeem en de ontwikkeling en data daarvan. Ik was eigenaar van alles wat er moest gebeuren. Dus als het management wat wilde weten over bijvoorbeeld loonkosten, dan onderzocht ik dat en gaf ik de antwoorden. Vervolgens heb ik ook de green en black belt LEAN-trainingen gevolgd. Heel interessant, je onderzoekt ook onderliggende oorzaken en oplossingen. Daardoor ging ik meer met data en de visualisatie daarvan werken. Zo is data een steeds groter onderdeel geworden bij allerlei projecten.  

Nice, dat klinkt goed. Kende je het bedrijf AnalitiQs al? Of is het voor jou een nieuwe club? 

Het is een nieuwe club! Ik had vanaf januari contact met Gido via LinkedIn. Hij kende mijn vorige werkgever VROOM ook, waar ik een tijd heb gewerkt als consultant. Eigenlijk heeft hij me alles verteld over het bedrijf en wat het inhoudt. Bij mijn vorige werkgever werd je bijvoorbeeld beoordeeld op targets bij klanten. Maar dat is iets wat je maar voor een deel in de hand hebt. Je weet niet zeker of er klanten komen en of de klanten de uren opmaken. Wat me daarom zo aansprak bij AnalitiQs is dat het gaat om de inzetbaarheid. En dat je jezelf blijft ontwikkelen zodat je inzetbaar blijft!  

Leuk. Was je ook op zoek naar een andere baan of dat niet? 

Nee, eigenlijk niet. Ik werkte bij Canon Europa en het was het idee dat ik daar 3 jaar zou blijven om diverse projecten uit te voeren. Toen het eerste project was afgerond en de start van het tweede project nog even op zich liet wachten, besloot ik toch verder te gaan praten met AnalitiQs en uiteindelijk de stap te maken. 

En wat ga je precies doen bij AnalitiQs? 

Mijn functie is Senior Analytics Translator. Dat houdt in dat ik werk met specialisten uit het team die werken met data science, analytics en het maken van dashboards. Ik verzorg dan de vertaalslag naar de klant. Eigenlijk ben ik een soort projectmanager. Maar ik doe vanalles! Zo heb ik vorige week de HR-afdeling van PostNL geholpen met de start van het in kaart brengen van de employee journey. En gaan we daar binnenkort mee verder door interviews af te nemen. Het is zo leuk om te kijken wat je allemaal met data kunt doen! 

Tot slot! Wat doe je graag in je vrije tijd? 

In mijn vrije tijd speel ik graag piano, dat vind ik heerlijk om te ontspannen. En verder luister ik graag naar muziek, of ben ik buiten aan het wandelen of fietsen in de bossen.  

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website