Interview Henrieke van Bommel – Analytics Translator

Vertel! Wie ben je? 

Ik ben Henrieke van Bommel, 26 jaar oud en ik woon in Utrecht! Ik heb zo’n 5 jaar in de IT-dienstverlening gewerkt, voornamelijk in de zorgsector. Na mijn bachelor Onderwijskunde, ben ik voor Pink Elephant gaan werken. Tijdens mijn werk heb ik deeltijd de master Bedrijfskunde aan de Open Universiteit gevolgd. Mijn scriptie ging over de relatie tussen de bedrijfscultuur van een organisatie en het hebben van vrouwen in de raad van bestuur en commissarissen. Ik werd door dit onderzoek helemaal enthousiast over het doen naar onderzoek! Zo enthousiast dat ik begin dit jaar een voorstel voor promotie heb afgerond. In mijn PhD wil ik namelijk onderzoek gaan doen naar het sturen op diversiteit en inclusie en de relatie tussen deze twee. Wanneer in een organisatie met een homogene groep medewerkers, iemand wordt aangenomen die hier buiten valt, dan wordt de organisatie wel diverser, maar niet automatisch inclusiever. Hoe ga je daarmee om en zorg je ervoor dat een diverse groep mensen zich ook allemaal inclusief voelt. Dit vind ik zo’n interessant thema dat ik besloot een baan te zoeken die daarop aansluit. Ik besloot mijn oude baan op te zeggen, een paar maanden vrij te nemen om te reizen en aan m’n PhD te werken en nu ben ik begonnen bij AnalitiQs!

Leuk, je hebt hele ander pad bewandeld dan de meeste hier! 

Ja, dat klopt. Ik heb zelf dus niet echt een diepe achtergrond in data-analyse, maar ik begrijp wel redelijk waar het over gaat. En wat ik heel interessant vind, is om de keuzes die we maken op data te baseren. Dat zie ik ook in m’n onderzoek. Niet alleen soft onderzoek, maar ook de harde cijfers en onderbouwing over waarom je doet wat je doet.

Hoe kwam je bij AnalitiQs terecht?

Ik was met m’n onderzoek bezig en toen dacht ik: ‘ik wil een baan hierin’. Ik ben letterlijk gaan googelen op ‘Consultant D&I’ en toen kwam ik op 2 vacatures uit die dat ook echt omhelsde. Eentje was intern als adviseur en de ander was dit! Ik wilde liever niet intern, maar juist meer verschillende organisaties kunnen zien. Daarbij sprak de combinatie met data me erg aan, dus toen heb ik een berichtje gestuurd en zijn we in contact gekomen.

Welke kennis neem je mee?

Wat ik in de IT veel heb gedaan is het neerzetten en implementeren van nieuwe werkvormen, waarbij ik me voornamelijk bezighield met adoptie en verandermanagement. Daardoor heb ik vooral veel ervaring in veranderkunde. Bij mijn oude werkgever was ik solution lead, wat betekende dat ik zowel intern als extern als kennishouder werd gezien op dit thema, nieuwe diensten ontwikkelde en advies gaf. Inhoudelijk ga ik daar nu niet mee verder, maar ik ben bij AnalitiQs nog steeds bezig met het opzetten en uitstralen van wat we als organisatie willen doen. Dat is leuk. Eén van mijn eerste projecten is bijvoorbeeld een campagne voor Equal Pay Day. Super leuk!

Heb je verder nog hobby’s? 

Ik heb sinds dit jaar een nieuwe hobby! Ik heb namelijk mijn eerste sprintafstand triatlon gerend! Deze winter wil ik verder gaan trainen voor de kwarttriatlon, ik heb me zelfs al aangemeld voor zwemles (750 meter schoolslag zwemmen viel een beetje tegen). Daarnaast is m’n allergrootste hobby wijn! Ik ga elk jaar met een vriendinnetje op wijnvakantie en dan gaan we langs wijnboertjes en laden we de auto vol, zodat we er weer een jaar tegenaan kunnen!

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website