Interview Kika – Stagiaire Data Scientist

Kika, vertel! Wie ben je?

Ik ben Kika, 24 jaar oud en ik woon in Amsterdam. Ik studeer momenteel de master Behavioural Data Science en was op zoek naar een stage. Afgelopen jaren heb ik de bachelor Psychobiologie afgerond. Dat was heel gericht op (lab)onderzoek naar de hersenen en gedrag. Na afloop daarvan heb ik een minor programmeren gevolgd, dat vond ik heel leuk. Zo was ik dagelijks bezig met het bouwen van spelletjes en websites. Naast mijn studie ben ik een fanatieke roeier, ik train 8 tot 9 keer per week! Mijn doel is om dit jaar naar het WK voor studenten te gaan.

Waarom heb je specifiek voor HR Analytics gekozen?

Ik heb nog niet echt veel ervaring in HR opgedaan, maar het bestuderen van gedrag en waar dit vandaan komt vond ik heel leuk tijdens mijn studie. Daarnaast spreekt het mij aan om te puzzelen met data in diverse systemen zoals R en Python. Of dat ik dat ook in HR wil blijven doen na mijn studie? Dat wil ik graag de komende periode gaan ontdekken tijdens mijn stage.

Wat spreekt je aan, aan het bedrijf AnalitiQs?

Wat ik heel fijn vind aan AnalitiQs, is dat we in een team met meerdere data scientisten werken. Het is een klein team waarin iedereen zijn of haar vragen gemakkelijk kan stellen. En met dat kleine team werken we dan wel voor grote klanten en projecten. Die combinatie met het bedrijfsleven vind ik interessant. Op de universiteit doen we niet van dit soort grote projecten, dus ik ben benieuwd hoe ik dat ga vinden.

Wat voor HR analytics vraagstukken hoop je in de toekomst te gaan doen?

Ik begin met een eNPS onderzoek over onder andere thuiswerken, corona en dergelijke. Deze vragenlijsten worden ieder jaar uitgestuurd en ga ik verder opzetten en onderzoeken. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in onderwerpen als gendergelijkheid en inclusie.

Ook bij AnaltiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website