Interview met Ninande Vermeer, data scientist bij AnalitiQs


Welkom Ninande! Vertel, wie ben je
?

Ik ben Ninande, 23 jaar en ik woon in Diemen. Eerst heb ik de bachelor kunstmatige intelligentie gedaan. Ik werd geïnspireerd door het Blue Brain project, wat gaat over het creëren van een digitale versie van het brein van een muis om daaruit inzichten op te doen over de werking van het brein. Deze kennis kan vervolgens goed worden toegepast in de medische wereld. Uiteindelijk paste onderzoek toch wat minder bij mij. Voor mij heeft kennis pas waarde wanneer je het kan toepassen. En zo ben ik meer in het bedrijfsleven terecht gekomen.   

Ik ben heel geïnteresseerd in heel veel onderwerpen en wil mezelf graag breed ontwikkelen. Mijn master Information Studies sloot daarom goed aan. Ik heb aan hele verschillende onderwerpen gewerkt. Van product design tot kunstmatige intelligentie. Maar ook literatuuronderzoek en het schrijven van rapporten. Ik miste in mijn master de meer technische aspecten en wilde mij daar meer op ontwikkelen. Vandaar dat ik voor Randstad een technisch project ben gaan doen dat ging over automatische vaardigheden extractie uit vacatures.  

In mijn vrije tijd & voor corona heb ik veel aan Kumdo gedaan, een Koreaanse vechtkunst. Verder ben ik echt gek op escape rooms. Ik heb zelfs met een groepje meegedaan aan het NK! 

Waarom HR Analytics &  AnalitiQs 

Ik wist tot 2 maanden geleden niet eens dat HR analytics bestond. Best wel jammer! Ik ben heel toevallig bij AnalitiQs terecht gekomen. Ik was op zoek naar een baan, waarbij ik mijn studie kan combineren met menselijk gedrag. Zodoende kwam ik via via bij HR analytics terecht en ben ik het bedrijf gaan volgen op LinkedIn. Zo kwam ik in contact met Gido. Op 1 december ben ik begonnen, maar het voelt alsof ik hier al een tijdje werk. Op de werken bij pagina van het bedrijf staat dat werken bij AnalitiQs ‘best of both worlds’ is. Dat is ook echt zo: het fijne van een klein bedrijf, maar de vette opdrachten die je bij grote bedrijven tegenkomt. 

Welke kennis neem je mee?  

Tot nu heb ik nog niet veel kennis vanuit mijn studies in kunnen zetten. Maar ik heb heel veel zin om te gaan leren hoe alles werkt, bijvoorbeeld gelijke loon analyses en diversiteit en inclusie onderzoeken. Hierin ben ik vooral benieuwd hoe die aspecten gemeten kunnen worden en wat er allemaal bij komt kijken. Daar komt uiteindelijk de kennis uit mijn studies vast bij van pas. 

Met welk HR Analytics vraagstukken zou je in de toekomst graag aan de slag willen? 

Het lijkt me leuk om samen met bedrijven te kijken naar hoe HR Analytics bij hen ingezet kan worden om zo bedrijfsprocessen te verbeteren. Maar eerst wil ik zoveel mogelijk leren over de verschillende onderwerpen. Dan weet ik daarna misschien beter wat mijn focus expertise wordt. 

Ook bij AnaltiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website