Interview met Ramona Boes

Wie ben je en wat ga je hier doen?

Ik ben Ramona Boes en tijdens mijn master Applied Mathematics aan de TU Delft ben ik bij AnalitiQs terecht gekomen voor mijn afstudeerstage. Dit beviel van beide kanten zo goed dat ik hier per november ben gestart als junior data scientist. In deze rol zal ik data gaan verwerken, structureren en analyseren en op zoek gaan naar patronen om zo te komen tot waardevolle inzichten.

Waarom de keuze voor AnalitiQs?

AnalitiQs is een klein en gezellig bedrijf met werknemers uit heel verschillende disciplines.  Hierdoor zijn de lijnen kort, krijg je meteen veel verantwoordelijkheid en kun je veel van elkaar leren. Ook de opdrachten zijn heel divers, waardoor er bij AnalitiQs veel ruimte is voor mij om mij verder te ontwikkelen en te verbreden.

Waarom data en analytics?

Met mijn achtergrond in de ‘toegepaste wiskunde’ ben ik vooral geïnteresseerd in het analyseren van data en het gebruiken van wiskundige modellen om aan de hand van de data resultaten te voorspellen. Bij de analytics opdrachten hier kan ik mijn opgebouwde kennis over data en modellen echt toepassen op de vele verschillende data en vraagstukken van klanten van AnalitiQs en daarmee direct een bijdrage leveren aan oplossingen voor de vraagstukken van de klanten.

Zoek op deze website