Interview Rashel Mol – Marktonderzoeker & data analist

We zijn benieuwd wie je bent? Vertel!  

Ik ben Rashel, 24 jaar oud, woonachtig in Utrecht en ik ben begin augustus gestart bij AnalitiQs als junior marktonderzoeker en data analist. Ik heb een bachelor in Psychologie, de richting arbeids- en organisatiepsychologie. Vandaar de interesse in HR. Ik vond data ook altijd al leuk, dus naast mijn studie heb ik projecten met cijfers en financiën gedaan. Maar dat was niet waar ik mij verder in wilde ontwikkelen. Ik wilde wel graag de affiniteit met data behouden of toepassen dus ben ik mezelf gaan verdiepen in data analytics. Ik heb daarom de master Marketing Analytics gevolgd en meer dataskills ontwikkeld. Ik had AnalitiQs al een tijdje op m’n radar dus toen ik in januari was afgestudeerd heb ik hen benaderd. Ik ben eerst nog een half jaar gaan reizen maar ze waren zo flexibel dat ik pas in augustus hoefde te starten. Daar was ik heel blij mee want AnalitiQs en No Ties sluiten precies aan bij wat ik leuk vind.  

En waarom vind je HR analytics zo leuk?  

Ik vind sowieso HR heel interessant en belangrijk. Het is leuk om na te denken over hoe je werknemers zo goed mogelijk in kan zetten. Ook voor de werkgever! De combinatie met data en het geven van advies vind ik daarin een fijne toevoeging. Zo kun je je advies ook echt onderbouwen met feiten.  

Je gaf net al dat je AnalitiQs al op de radar had, hoe kwam dat? 

Eerst wist ik niet precies dat AnalitiQs en No Ties bij elkaar horen. Mijn sollicitatie was alleen gericht op AnalitiQs, omdat daar HR en data samenkomen. Extra leuk is dat markt analytics ook nog terugkomt bij No Ties. Dat maakt het extra leuk. Ik mag overal meekijken en ontdekken wat ik het leukste vind om te doen en waar mijn kracht ligt. Dat is fijn om te merken. En het is een klein bedrijf, ik ken nu iedereen al. Dat is ook prettig!  

Welke kennis neem je zelf mee? 

Python en R neem ik mee uit mijn studie. En daarnaast ook algemene onderzoek vaardigheden over het opzetten van vragenlijsten. Bijvoorbeeld over hoe je een goed onderzoek uitvoert, wat goede vragen zijn en hoe je niet suggestief wordt.  

Wat hoop je te gaan doen bij AnalitiQs? 

Ik hoop vooral zoveel mogelijk verschillende dingen te mogen zien, leren en ontdekken. Zodat ik er steeds meer achter kom wat goed bij mij past en waar ik goed in ben. 

Heb je nog hobby’s? 

Na mijn afstuderen ben ik 3 maanden naar Zuid-Amerika geweest. Naar Peru, Bolivia en Colombia! Grotendeels alleen, maar er zijn ook mensen langs geweest. Dat was echt geweldig! Het reisvirus heeft me sindsdien te pakken. Voor de rest volleybal ik graag en spreek ik veel met vrienden af.  

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website