Interview Tim Bleeker, junior Marktonderzoeker

Vertel eens, wie ben jij?

Ik ben Tim, ik ben 28 jaar en ik woon in Amsterdam. Per februari zijn ik en mijn vriendin verhuisd naar de Staatsliedenbuurt, in een iets groter appartement. Tien minuutjes bij kantoor vandaan, dus dat is wel lekker. Ik woon nu 5 jaar in Amsterdam, daarvoor heb ik in Utrecht gewoond omdat ik Human Resource Management aan de HU studeerde. Daarna ben ik naar Amsterdam verhuisd, waar ik mijn master Bestuurs- en Organisatiewetenschappen heb gedaan aan de VU.

Maarja toen was het corona, dus dat was een slechte tijd om te starten. Ik ben uiteindelijk wel bij een heel leuk bedrijf gaan werken, BridgeFund. Daar heb ik iets meer dan een jaar gezeten als Customer Succes Manager, waarbij je klanten begeleid door het hele proces heen. Maar het was voor mij toch iets te veel sales gericht. Toen ben ik bij een handelskantoor gaan werken in Amersfoort. Ik heb daar een CRM systeem opgetuigd en heel veel werkzaamheden gedigitaliseerd. Ik ging kijken of we wat meer met data konden gaan doen en toen merkte ik ook wel dat ik dat data deel heel leuk vond.

Ik wilde wel iets doen met mijn studieachtergrond HR, maar alleen HR vond ik te soft. En toen dacht ik, ik moet eigenlijk een combinatie vinden van HR en data en zo kwam ik eigenlijk bij AnalitiQs uit. Tot nu toe bevalt het me heel goed wat ik van collega’s tot dusver heb gezien qua onderzoeken en projecten waar ze mee bezig zijn.

Als ik collega’s vraag wat het werk precies inhoudt, zeggen ze: ‘Eigenlijk is elke dag anders, want de ene dag ben je met de vragenlijst bezig, de andere dag met een klant en dan weer met data analyseren’. Dus heel afwisselend, denk ik.

Leuk, dan zit je hier goed! En wat is jouw rol dan precies?

Ik start eerst als Marktonderzoeker. Ik heb niet echt een marketing achtergrond, maar marktonderzoek is denk ik wel een hele goede manier om het bedrijf en de manier van onderzoek te leren kennen. Op deze manier kan ik meedenken over de vraagstelling ‘Wat willen bedrijven precies’ en hoe kunnen we dat het beste uitvragen? Dit is ook een goede basis om met de data te leren werken.

Mijn ambitie is wel om dan door te groeien naar een HR Translator rol. Wat meer die consultancy kant op, want mijn master focuste zich daar ook op. Dat was in eerste instantie ook het plan na mijn afstuderen, maar dat bleek lastig in corona tijd. Vandaar dat ik toen de saleskant op ben gegaan.

En heb je nu al projecten waar je aan bent toegewezen?

Ik werk nu op een project bij een grote retailer, dit is leuk aangezien we veel verschillende werkzaamheden voor hun doen. Het kan soms wat hectisch zijn maar daardoor is het wel erg leerzaam. Momenteel zijn we bezig met een halfjaarlijks eNPS onderzoek.

Daarnaast heb ik ook een training tot scrummaster gevolgd. Nu ben ik de scrummaster van ons Analitiqs team bij deze klant. Ook volg ik de People Analytics training van Irma, een hele leuke training die erg helpt met het analyseren en visualiseren van data.

Een ander project waar ik aan werk is de marketing en branding van Highberg, zodat we aan het einde van het jaar als één Highberg door kunnen. (Sinds 1 november is AnalitiQs onderdeel van Highberg, een groep ondernemende adviesbureaus op het gebied van organisatorische en digitale transformatie).

Wat voor skills of vaardigheden neem jij mee naar aan AnalitiQs?

Ik denk dat ik wel heel erg heb geleerd in de sales dat je snel moet schakelen, dus dat heel veel projecten langs elkaar heen lopen en hoe je daarin het overzicht en de rust kan bewaren. Iets anders wat ik meeneem vanuit mijn sales ervaring is het aanvoelen en lezen van mensen. Klanten zeggen een hoop, maar wat bedoelen ze nou echt? En dat je daar dan een vertaalslag van maakt. Daarnaast heb ik achtergrond in HR, dus ik denk dat dat wel heel mooi aansluit bij heel veel projecten die wij doen.

En verder, wat doe je buiten werk graag?

Ik ben graag in de weer. Ik hockey, dat is nu net weer begonnen. En ik kook heel graag, gewoon lekker thuis voor vrienden even iets lekkers maken.

En heb je een speciaal gerecht?

Ja, ik kan heel goed pizza’s maken.

Maar maak je dan wel dat deeg ook zelf?

Jazeker, anders is het vals spelen 😉

Verder reis ik veel. Het afgelopen jaar heb ik een paar mooie reizen kunnen maken, naar Cuba, Costa Rica en Panama, dat was heel gaaf. En ik heb daarnaast ook in Europa nog wat roadtrips gedaan.

Tot slot, heb je nog een reistip voor ons?

Nou, ik wil heel graag naar Kirgizië toe. Ik was een podcast aan het luisteren en dat werd gesponsord door een bedrijf die tripjes naar Kirgizië organiseert. Dat is wel ruig, dan ga je met zo’n oude Russische bus daar zelf doorheen rijden. Ik heb mijn vriendin en haar vriendinnen er zo enthousiast over gemaakt dat zij er nu dit jaar al heengaan. Maar goed, dan heb ik wel first hand experience.

Ook bij AnalitiQs werken? Check de laatste vacatures!

Zoek op deze website