Interview Wouter Lely – Data engineer / BI specialist

Hoi Wouter, welkom bij AnalitiQs & No Ties. Vertel, wie ben je!

Ik ben Wouter Lely, 34 jaar jong en vader van 2 kinderen. Twee jongens, een van 2 jaar oud en eentje van 4 maanden. In februari ben ik begonnen bij AnalitiQs. Na mijn deeltijd opleiding HRM wilde ik meer met data gaan doen en heb ik als Qlik BI consultant bij diverse opdrachtgevers projecten gedaan. Dit heb ik zo’n 6 jaar gedaan. Na 6 jaar en enkele HR-systemen te hebben ontsloten begon het te kriebelen om mijn liefde voor data te combineren met HR. Zodende ben ik bij AnalitiQs terecht gekomen.

Waarom spreekt je aan, aan HR analytics?

Ik heb affiniteit met het vakgebied, mede door mijn bachelor HRM. Daarnaast vind ik het menselijke gedrag binnen een organisatie heel tof vindt. Dat is leuke data om mee te werken!

Wat spreekt je aan, aan het bedrijf AnalitiQs? Of was het de vacature waar je voor viel?

Ik ben via LinkedIn benaderd door Gido! Wat mij aan AnalitiQs aansprak is natuurlijk het vakgebied maar ook de manier waarop we consulting doen. Doordat we in een gemixte team bestaande uit partners, data scientist, onderzoekers, translators en BI’ers samenwerken kunnen we echt de diepte in. Die combinatie van HR en BI is voor mij een gouden combi. Maar echt de HR data, het rekenen aan mensen vind ik het leukste wat er is.

Welke kennis neem je mee?

Ik heb een BI en HR-achtergrond. Bij mijn vorige werkgever heb ik een BI platform opgezet van waaruit we konden benchmarken en de implementatie tijd konden verkorten voor diverse tooling. Dat was heel tof om te doen!

Wat hoop je te gaan doen voor AnaltiQs?

Eerst maar eens kennismaken met de organisatie, de mensen en de werkwijze. De afgelopen 6 jaar heb ik mezelf gericht op BI en 1 soort tooling en dat worden er een stuk meer. Dus ik verwacht daar in eerste instantie de focus op te hebben. Wat de toekomst gaat brengen en waar de ontwikkelkansen liggen gaan we de komende tijd ontdekken. Ik bekijk het per periode!

Super leuk Wouter. En wat doe je in je vrije tijd?

Ik heb twee jonge kinderen dus in de weekenden ben ik vooral papa spelen, papa lego, papa speeltuin en papa dit en dat haha. Verder beoefen ik Braziliaanse Jiu Jitsu, een variant van judo en ben ik net gestart met kitesurfen. Ik ben in augustus verhuist naar Haarlem dus ik woon lekker dichtbij de zee. Tot slot ben ik gek op vinyl platen!

Ook bij AnaltiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website