Van onderbuikgevoel
naar harde cijfers

Jouw onderbuikgevoel liegt niet. Toch?

Helaas: mensen nemen maar al te vaak beslissingen die nauwelijks onderbouwd zijn. Dit kan een verscheidenheid aan redenen hebben;

  • Emoties gaan met ze aan de haal
  • Er worden aannames gemaakt
  • Of omdat er domweg gehinderd wordt door vooroordelen

En hierdoor nemen tallozen HR-afdelingen de verkeerde sollicitanten aan, voeren ze een inefficiënt verzuimbeleid en is hun personeelsbeleid verre van effectief te noemen.

Gelukkig hebben we data! Want cijfers liegen niet. Toch?

Je aarzelt misschien: veel mensen voelen nog een bepaalde angst voor data. In het dossier “Van onderbuikgevoel naar harde cijfers” lees je er alles over. Onder andere over hoe je als HR-professional data voor je kan laten werken door te analyseren en te rapporteren. Maar ook over de legio mogelijkheden waarvoor je data kan inzetten, hoe je de hele organisatie mee krijgt om data gedreven te gaan werken, hoe je kan sturen op getallen en hoe data kunnen helpen om het beste uit werknemers te halen en ze aan jouw organisatie te binden.

Themadossier: datagedreven HR

Snelle en onderbouwde beslissingen worden steeds belangrijker in deze tijden. Over accurate informatie beschikken is hiervoor essentieel. Deze informatie haal je uit jouw data. In deze data liggen kansen verborgen om binnen jouw organisatie duurzaam de tevredenheid van werknemers én de bottom-line resultaten te verbeteren.

‘Turning data into profit’ is de persoonlijke passie van Irma Doze. Met een achtergrond in alle vormen van data en analytics, helpt zij graag waarde te halen uit de people data die je in HR-systemen, via onderzoek, online én offline verzamelt.

AnalitiQs gelooft in de kracht van data en het is onze missie om zo veel mogelijk organisaties die kracht te laten ervaren. Irma hoopt iedereen die alle aspecten van datagedreven HR wil leren kennen te helpen met dit dossier. Enthousiast geworden? Bestel het dossier via onderstaande knop.

Dossier bestellen

Meer weten?

Wil je meer weten voordat je het gehele dossier aanschaft? Dat kan! Vraag via onderstaand formulier een preview van het dossier aan, deze krijg je direct per e-mail toegestuurd. Hierin lees je meer over datagedreven werken; het wat en waarom van datagedreven HR. Daarnaast vind je een uitgebreide uiteenzetting van welke onderwerpen er in het dossier worden behandeld.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website