Level up: Spil Games maakt de slag naar datagedreven bedrijfsvoering

Spil Games | HR Capability Building | Datagedreven Bedrijfsvoering

Samen met AnalitiQs maakt Spil Games de slag naar data gedreven bedrijfsvoering.

Spil Games is een game-uitgever in hart en nieren, altijd op zoek naar de beste inhoud uit de wereld van online game-ontwikkeling, om zo hun 200 miljoen maandelijkse bezoekers te vermaken. Het is hun missie om spelers vanuit de hele wereld samen te laten komen in een gratis, open wereld van entertainment.

case - spil games

De uitdaging

Spil Games heeft de ambitie om een data gedreven bedrijf van wereldklasse te worden. De beschikbare data is bijna onuitputtelijk, omdat Spil Games in een pure play online omgeving opereert. Maar Spil Games wil ook de interne zaken op een verantwoorde, data gedreven, wijze uitvoeren. Dit was een uitdaging op het gebied van HR, want er was een gebrek aan informatie en inzichten.

Methode

Samen met het HR-team heeft AnalitiQs de volgende projecten geïmplementeerd om de intelligence van de HR-afdeling te vergroten:

 • Een onderzoek naar werknemersbetrokkenheid
 • Reporting as a Service (Online rapportage over de belangrijkste KPI’s)
 • HR-analytics on-demand

Resultaten

 1. Bijgewerkte resultaten

  Zowel HR als het management zijn tevreden met hun maandelijks bijgewerkte resultaten over headcount, verloop, absentie, werving, enzovoort.

 2. Onderzoek

  Het eerste onderzoek naar  werknemersbetrokkenheid werd in mei 2012 uitgevoerd met een hoog responspercentage en deze gaf geweldige inzichten voor verdere verbeteringen.

 3. On-demand analyses

  Eén van de analyses, over verloop en behoud van nieuw personeel (eerst gebaseerd op HR-data en later gecombineerd met de enquête data), is gebruikt om het recruitment proces aan te passen (om retentie te verbeteren). Dit heeft al geleid tot een significante verlaging van de verloopcijfers.

Zoek op deze website