Onboarding Onderzoek

Vraagstuk

Bevlogen medewerkers die hun weg weten te vinden in de organisatie, excelleren in hun functie en voor een langere periode blijven (oftewel onboarding medewerkers) dat is wat menig organisatie ambieert.

Het realiseren van deze ambitie begint op het moment dat een organisatie voor de eerste keer in contact treedt met een (toekomstig) medewerker en komt dichterbij door tijdens het onboardingsproces een vinger aan de pols te houden.

Worden medewerkers goed ingewerkt en hebben ze middelen om productief te zijn? Voelen ze zich onderdeel van de organisatie en het team? Zijn ze voldoende tevreden om ook daadwerkelijk te blijven? Deze en andere vragen worden gesteld in een onboarding survey.

Onze aanpak

Samen bepalen we tijdens de intake welke nieuwe medewerkers een onboarding survey dienen te ontvangen, of er gevarieerd dient te worden per functie/organisatieonderdeel en met welke frequentie er ingecheckt wordt.

Vervolgens worden nieuwe medewerkers benaderd voor één of enkele surveys tijdens de honeymoon fase, bijvoorbeeld tussen 0-30 en/of rond de 100 dagen.

Na het veldwerk ontvangen HR en de Lijn in een online dashboard inzicht in de terugkoppeling van de nieuwe medewerkers zodat het onboardingsproces continue geoptimaliseerd kan worden.

Resultaat

Inzichten uit onderzoek tijdens de onboarding helpen om nieuwe medewerkers sneller productief te krijgen, betrokkenheid te verhogen en ongewenst verloop van nieuwe medewerkers omlaag te brengen.

Indien gewenst worden de onderzoeksdata gebruikt voor HR-analytics, bijvoorbeeld het voorspellen van Verloop, het identificeren van Verzuim oorzaken, of de relatie tussen een goede onboarding en klanttevredenheid.

Interesse? Maak een afspraak!

Irma Doze

Irma Doze

Zoek op deze website