Interview met Sterre Visser, data scientist bij AnalitiQs


Welkom Sterre! Vertel, wie ben je
?

Ik ben Sterre, 26 jaar en sinds kort werkzaam bij AnalitiQs & No Ties. Ik heb een bachelor in consumentenwetenschappen gedaan en vervolgens een Master in Statistiek & Data science. In juni ben ik afgestudeerd en zodoende op zoek gegaan naar een baan! Ik houd van koken, eten met vrienden, series kijken op Netflix en ik doe soms een poging om hard te lopen 😉. Verder houd ik van reizen, mijn laatste verre reis was met vier vriendinnen naar Noord-Amerika. Dat was echt geweldig! 

Waarom heb je specifiek voor HR Analytics gekozen? 

Ik was afgestudeerd en ging op zoek naar een leuke eerste baan. HR Analytics sprak me aan omdat het zowel over menselijk gedrag als data science gaat. Dat leek me een interessante combinatie. Ik ben aangenomen als Junior data scientist en ik ga verschillende analyses doen. Ik ben pas net begonnen, dus nu is het ook nog veel meekijken en leren. Zo ben ik bijvoorbeeld bezig om PowerBI te leren en eigen te maken.  

Wat spreek je aan, aan het bedrijf AnalitiQs en de functie data scientist? 

Al vanaf het moment van mijn eerste sollicitatiegesprek vond ik de sfeer heel fijn. Iedereen is heel behulpzaam. Dat komt denk ik ook omdat het relatief een klein bedrijf is. Hierdoor kent iedereen elkaar goed en werkt iedereen met elkaar samen. Naast dat dat fijn werkt, zorgt het ook voor gezelligheid. Zo heb ik laatst de topscore met sjoelen gehaald! 

Welke kennis neem je mee naar AnalitiQs? 

Ik werkte al met R en Python. En een klein beetje met SQL. Verder is dit mijn eerste baan dus ik hoop nog veel te leren in het doen van onderzoek. Wat ik wel al eerder heb gedaan is een tekstanalyse onderzoek, dat was voor mijn afstuderen.  Ik ging kijken of ik chatberichten kon classificeren in bepaalde categorieën en heb daarvoor verschillende classificatiemethodes vergeleken. De conclusie was dat het nog best lastig was, maar daardoor wel onwijs veel geleerd over van alles rondom tekst classificatie.


Wat voor HR Analytics vraagstukken hoop je in de toekomst te gaan doen?
 

Het lijkt me heel leuk om naar gelijke lonen te kijken, maar ook naar diversiteit en inclusie. Wat voor gevolgen dat heeft of hoe dat verbeterd kan worden binnen organisaties. En daarnaast lijkt het me interessant om me met maatschappelijke onderwerpen bezig te houden. Zo las ik laatst een onderzoek over ongesteldheidsarmoede, dat soort onderwerpen.  

Ook bij AnaltiQs werken? Check de laatste vacatures!

Meer informatie?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoek op deze website